Broncemærke i økologi og bæredygtighed

Køkkenet har efter hårdt arbejde, klare valg og en bevidst indsats fået det økologiske spisemærke i bronze – TILLYKKE

I køkkenet her på hospice gør personalet hver dag deres yderste for at lave lækkert mad, der smager godt og ser indbydende ud, således at man, når man er indlagt her på hospice,  har  lyst til at spise. Vi har i længere tid haft lyst til at omlægge vores køkkendrift, så  der bliver  større fokus på bæredygtighed, på at undgå madspil, på økologi samt på at få det økologiske spisemærke i Bronze. 
Køkkenet har nu fået det økologske spisemærke i bronze. Det betyder at mellem 30-60% af de indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske. Spise mærket vil komme op på synlige steder i huset.
 
For patienterne og de pårørende betyder økologi og mindre madspild, at vi i højere grad  anvender sæsonens friske råvarer, f.eks. jordbær når det er sæson, og rodfrugter om vinteren frem for salat og tomater fra Syd- Europa. Variationen i den mad der bliver serveret vil så i højere grad ligge i tilberedning af maden samt anvendelse for eksempel hele grønsagen. De fleste vil mene, at smagen af økologiske fødevarer er kraftigere  og bedre,  og sikkert er det , at  der er færre E- numre i maden.
 
For  personalet i køkkenet vil det betyde det bliver sjovere og en del mere ” håndarbejde”.
 
Dette er ikke nyt, og  således  anvendes kagerester allerede.

Oc





 
 
 
I