Flyer til besøgende 13.5.2020

 

Kære pårørende på Hospice Sydvestjylland

Vi er meget kede af de begrænsninger, både i antallet af besøgene og i længden af besøg, vi er nødt til at pålægge både patienter og nære pårørende for at begrænse mulig smitte med COVID-19. Vi gør, alt hvad vi kan for at følge udmeldingerne fra myndighederne, samtidig med at vi fortsat tilbyder nære pårørende mulighed for de besøg på hospice, som vi ved er meget betydningsfulde.

For at passe bedst muligt på hinanden må vi bede jer om:

  • Såfremt I har symptomer (alment ubehag, forkølelse, ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, evt. tør hoste eller feber) bliver man hjemme, samt at man, når man er på besøg, sørger for god håndhygiejne.
  • At komme i besøgstiden, der er alle dage fra kl. 14
  • At benytte elevatoren op til stuen ved ankomst
  • At blive på stuen og anvende håndsprit/håndvask før og efter besøg
  • At besøg holdes korte (15- 20 minutter) og med få deltagere (maksimum 2) ad gangen
  • At begrænse omfanget af besøgende til nære pårørende
  • Vi henstiller til at én pårørende kan blive siddende ved patienten i længere tid. Denne besøgende er så vidt muligt den samme under hele opholdet, og kan tilkøbe forplejning på hospice
  • Hjælpe med at holde afstand til sygeplejerskerne, når de er stuen – ca. 2 meter
  • I er velkomne til at benytte borde og stole på terrassen, i haven og på altanerne på 1. og 2. sal. Her kan I sidde op til 3 personer samlet. Der er ingen begrænsning på besøgets varighed, hvis I opholder jer udenfor.

 

 

Hvis I har behov for hjælp til at erstatte besøgene på hospice hjælper vi gerne med aflevere et personligt kort, blomster eller anvende Facetime/Skype eller lignende.

 

Hvis patientens sygdom forværres vil vi lave individuelle aftaler med jer.

I kan løbende følge med i vores tiltag på vores hjemmesiden her.

Vi vil igen, beklage de begrænsninger vi påfører jer som familie i en i forvejen vanskelig tid. Vi vil forsøge at gøre patientens, og jer som families, ophold på hospice så god som mulig, og hjælpe jer med at skabe den bedst mulige livskvalitet, i de rammer vi har i øjeblikket.

 

Alt dette med største ønske om at vi passer på hinanden.

 

Venlig hilsen

Annette Hornemann og Ragnhild Rabjerg

Ledelsen på Hospice

*Ovenstående er baseret på Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedr. håndtering af besøg på institutioner, hvor personer fra risikogrupper bor eller har langvarigt ophold.